Zserbó revolúció

Zserbó revolúció

Az első zserbó szeletet állítólag a nagymúltú Gerbeaud-házban 1948-tól működő Vörösmarty Csukrászdában álmodták meg. Ugyan a régi Gerbeaud mintakönyvekben nem fellelhető az ínycsiklandó édesség, a dió és lekvár csokoládémázzal bevont kompozíciója azóta a hagyományos magyar karácsonyi vacsora elengedhetetlen záró akkordjává vált.

Mára a zserbónak számos verzióját megalkották a kísérletezni vágyó cukrász mesterek. Így mivel a tradícionális sütemények újragondolása klasszikus Hisztéria hagyománynak számít,  ennek a kihívásnak nem tudtunk ellenállni. Versenyszellemünknek köszönhetően pedig egy igazán magával ragadó finomság született.

A bársonyos étcsokoládé burok sárgabarack mousse és étcsokoládé cremaux párosát rejti, mely légiesen könnyed diós dacquise piskótán terül el. A kompozíciót házi sárgabarack szósszal öntöttük nyakon és aranyló diós roppanóssal díszítettük.

Az új izgalmas köntösbe bújtatott desszert megőrizte hagyományos ízvilágát, így amellett, hogy szemet gyönyörködtető alkotás, minden falat visszarepít kedvenc nagymamád karácsonyi asztalához. Klasszikus újdonságukat keresd a legközelebbi Hisztéria Cukrászdában!

Közzétéve: