Országtorta 2017

Országtorta 2017

Mint tudjátok az ország legjobb cukrászdái minden évben megmérettetik magukat a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kortárs Cukrászat programsorozatán, a nyertes torta pedig egy évig viselheti a “Magyarország Tortája” címet. A kihívásnak minden évben új kreatív ötletekkel, magyaros ízvilággal és természetesen egészséges alapanyagok felhasználásával igyekeznek megfelelni a versenyzők.

A 2017-es versenyen az elmúlt évek során döntőbe bejutott, ám nem nyertes országtorták mutatkoztak be, egy kóstoló keretében. A megmérettetésre az általunk megálmodott Szent Erzsébet tortát neveztük, amelyet a zsűri 29 torta közül válogatott be a döntőbe és amellyel végül III. helyezést értünk el az Országtorta versenyen.

A Szent Erzsébet torta roppanós diós piskóta, lágy mascarpone krém, áfonyazselé betét és izgalmas áfonyás tejcsokoládé mousse érzéki házasságából született, amelyet az áfonyás tükörzselé varázsol szemkápráztatóvá.

Tündöklő áfonyás finomságunkat augusztus 20-a óta kóstolhatjátok meg cukrászdáinkban.

Nem éri meg kihagyni!