Taroltunk a Macaron napon!

Taroltunk a Macaron napon!

A Jour du Macaront, avagy a Macaron Napot 2010 óta ünneplik szerte a világban, melyhez immár 7. alkalommal csatlakozott Magyarország, és rendezte meg  a hazai Macaron Napot. A különleges színekben pompázó francia édesség ünnepére idén is a Nemzetközi Macaron napon, avagy március 20.-án került sor, az eseménynek, pedig a Tesla Budapest adott otthont.

Az ünnepen a színes programok mellett, a legnevesebb cukrászdák versenyeztek egymással “Szabadon választott íz” és “Fűszeres íz” kategóriákban. A zsűriben nem kisebb szakmai tekintélyek foglaltak helyet, mint: Harmath Csaba –  gasztronóiai szakértő, Stephane Gerphagnon – cukrász, a Jeremy Cayron – executive chef, Korponai Péter – cukrász, és Horváth Susa – séf és gasztroblogger.

Az eseményen természetesen cukrászdánk is képviseltette magát, és hatalmas örömünkre “Fűszeres íz” kategóriában 2. helyezést értünk el Bazsalikomos citrom macaronunkkal! A kívül roppanó, belül lágy, frissítő és egyben pikáns jegyekkel bíró desszertünk már kapható a Hisztériában, hogy a bazsalikom és citrom üde párosával megfűszerezze a napodat!

Közzétéve: